Història de l’ACPE i de la Psicologia de l’Esport a Catalunya

2016. Se celebra la XXV edició de les Jornades de l’ACPE, una cita inexcusable en el calendari de la Psicologia de l’esport a Catalunya, a la seu de l’Escola Catalana de l’Esport.

2017. Se celebra a Sevilla el 14è Congreso Mundial de Psicología del Deporte de la ISSP (International Society of Sport Psychology), amb gran èxit d’assistència d’inscrits de tots els continents.

2018. Se celebren les XXVII Jornades de l’ACPE, a l’INEF, on es tracten noves temàtiques, mai tractades fins el moment, a través de ponències i taules rodones.

2019. ACPE organitza alguns tallers i taules rodones, entre ells un sobre “Realitat virtual aplicada a la psicologia de l’esport”, per l’auge que està agafant aquesta tecnologia.

2020. Per efecte de la pandèmia, les activitats formatives anuals i les XXVI Jornades d’ACPE, centrades en “La Psicologia de l’activitat física i l’esport: benestar i salut mental” es celebren en format virtual. Hi participen ponents nacionals i internacionals de gran renom i experiència.

2021. El 26 de gener ens deixa Jaume Cruz Feliu, sens dubte un dels pares de la psicologia de l’esport al nostre país. En Jaume fou un dels iniciadors de l’ACPE, el 1983, i entre els anys 1987-1991 va ser el nostre president. Professor de la UAB, mestre de moltes generacions de psicòlegs i psicòlogues de l’esport, l’any 1989 es converteix en l’únic catedràtic aleshores de l’especialitat de la Psicologia de l’Esport a Espanya. Impulsor de la Federación Española de Asociaciones de Psicología de la Actividad Física y el Deporte (FEAPAFD), la presideix des del 1991 fins el 1994. Distingit amb nombrosos premis nacionals i internacionals per la seva aportació a la psicologia de l’esport mundial, ens deixa un llegat enorme i unes ensenyances infinites.

2022. L’ACPE organitza un Clinic sobre “E-sports i psicologia”, amb professionals i psicòlegs treballant en aquets àmbit, de recent incorporació a la psicologia de l’esport.

La FEPD concedeix a l’ACPE l’encàrrec de celebrar el proper Congreso Nacional de Psicología del Deporte, que tindrà lloc a Catalunya el 2024.