Qui som?

L'associació catalana de psicologia de l'esport (acpe)

És la primera amb aquestes característiques creada a l’Estat espanyol, l’any 1982. Posteriorment, impulsada per l’ACPE, es va crear de forma col·legiada la Federación Española de Psicología del Deporte i l’ACPE també és membre-soci de la European Federation of Sport Psychology (FEPSAC). La primera seu de l’ACPE va ser l’antiga instal·lació de l’INEF, a Esplugues de Llobregat. Amb els relleus de la junta directiva la seu ha anat canviant i actualment és a l’INEF de Barcelona, a Montjuïc.

La missió de l’ACPE és fomentar l’interès i la difusió de la Psicologia en l’àmbit de l’activitat física i l’esport, l’intercanvi d’experiències i la formació continuada en aquest camp. L’ACPE està oberta tant a psicòlegs com a altres professionals del món de l’activitat física i l’esport: esportistes, tècnics i entrenadors, mestres i educadors, fisioterapeutes, periodistes, metges, directius, gestors, famílies, pares i mares… Volem apropar la disciplina a tothom qui estima l’esport, de tot nivell i especialitat.

L’ACPE col·labora amb diverses institucions catalanes, començant pel Consell Català de l’Esport i l’Escola Catalana de l’Esport i organitza activitats diverses: workshops, seminaris, jornades i congressos. Des de la seva creació, cada dos anys organitza les Jornades de Psicologia de l’Activitat Física i l’Esport, amb la participació d’especialistes convidats d’arreu i, mensualment, clínics dirigits a l’actualització de coneixements per als seus socis. Des de l’any 2003 també manté conveni de col·laboració amb el Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya.

Junta directiva

Com ja sabeu després de les eleccions, la junta directiva tindrà un mandat de dos anys i estarà formada per:

Jordi Segura- President
Jaume Martí- Vicepresident
Fernando Revillas- Tresorer
Joan Barangé- Secretari
Carles Ventura- Vocal
Maria Carbó- Vocal
Andrés Chamarro – Vocal